منتدى مسافـي

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى مسافـي

منتدى مسافي موقع مسافي مسافي الفجيرة مسافي راس الخيمة دردشة مسافي اهل مسافي شباب مسافي


3 مشترك

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏

    *أبو الشباب*
    *أبو الشباب*
    مسؤول إداري


    ذكر
    عدد الرسائل : 4061
    العمر : 38
    جنسيتي ::: : عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Qmary10
    هوايـتـي ::: : عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Wrestl10
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 50
    تاريخ التسجيل : 08/01/2008

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Empty عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏

    مُساهمة من طرف *أبو الشباب* الإثنين فبراير 25, 2008 6:04 pm

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-x5brxjsm
    ارز ابيض مستوى .
    عيش بلدى محمص .
    لحمة مسلوقة بالشوربة .
    صلصة طمامم بالخل و الثوم .

    طريقة سلق اللحمة ( ضانى او بتلو او كندوز صغير او رقبة )
    نضع الماء على النار و فية بصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين لاورو و ملح وقلفل الى ان تغلى اضع اللحمة و اشيل طبعا الريم كل ما يطلع و ارمية الى ان تستوى 3/4 سوى اروح بالكبشة اشيلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة
    اجيب حلة تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة سمن و لما تقدح ارمى فيها فصين مستكة و فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعن تروحى حطة على طول اللحمة كلها ثقليبة فى السمنة و تلروحى منزلة عليها الشوربة حتعمل تششششش و حتشمى بقى ريحة الشوربة الجميلة
    حتستوى اللحمة اطفى النار

    طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :
    اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم
    اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى
    ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق

    طريقة تركيب طبق الفتة :
    1_ اقطع العيش قطع متوسطة فى الطبق او الصينية و ارشرشة بالشوربة لحد ما كلة يشرب شوربة
    2_ اضع الارز على العيش و افردة كويس و اضع كبشة شوربة
    3_ ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم علىوش الارز كلة بس مش قليلة
    4_ ثم ارصص قطع اللحم الهوبر على و ش طبق الفتة و حيطلع منظرة و ريحتة تفتح النفس


    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-fj8kp90i

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-ngk4garq

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-s1cnzz1w


    طبق مشــــويات*

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-obg05fda

    ربع كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى
    نصف كيلو ريش ضانى صغيرة
    ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة
    2 كلاوى ضانى
    4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة
    2 بصلة مفرومة فرما ناعما
    2 معلقة كبيرة عصير ليمون
    ملح وفلفل
    الطريقة
    تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا
    نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل
    المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون
    يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة
    يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم
    اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة
    نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية
    لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها
    تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق
    نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على
    طبق مفروش بالبقدونس >

    **وبالهنا والشفا**
    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-3di6qya1



    الممبــــار

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-0gwbl016

    المقادير
    - كيلو ممبار.
    - 3 بصلات.
    - شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.
    - ملح - فلفل – كمون.
    - 3 طماطم كبيرة.
    - 3كوب ارز.
    - شطة ( لو عوزاة حراق ).
    - 2 ملعقة سمن .

    اولا :طريقة تنظيف الممبار

    - اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.

    الحشوة

    نغسل الارز
    نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
    بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
    - فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج
    - يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت و بالهنا والشفا
    ]ملحوظة :
    كلنا عارفين طبعا ان الممبار دة اللى هو الامعاء الغليظة
    لكن السجق اللى هو الامعاء الدقيقة

    فخدة فى الفرن

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-dchlugy3

    فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
    2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة
    الطريقة:
    اغسلي الفخذة ونشفيها
    اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة
    ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا
    ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
    نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
    نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
    نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
    غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
    لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
    علشان وشها يحمر و بالهنا و الشفا

    الكتف الضانى

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-kmjd40ga

    صينيه الرقاق باللحمة المفرومة*

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Get-6hggn423
    المقادير

    1/2 كيلو رقاق
    سمن سايح
    شوربة
    1/2 كيلو لحم مفروم
    بصلة كبيرة مبشورة
    مقدار من السمن او الزيت لعمل العصاج
    ملح- فلفل أسود- بهارات
    الطريقة
    - نحضر صينية و ندهنها بالسمن
    - نقوم بغمس ورقة ورقة من الرقاق في صينيه فيها الشوربة
    و عندما ننتهي من نصف كمية الرقاق،
    نفرد العصاج على السطح ثم نقوم برص النص المتبقي من الرقاق
    بعد غمسه في الشوربة برضه ولما نخلص كمية الرقاق كلها
    نقوم برش القليل من الشوربةعلى الوجه
    ثم نقوم بدهن السطح بالسمن
    - توضع صينية الرقاق بالفرن لحد ما تحمر
    بعد خروج الصينية من الفرن نقوم بتغطيتها بغطاء
    علشان الرقاق يطرى
    لو انتى عيزاه طرى
    emy20008
    emy20008
    عضو شاد حيله
    عضو شاد حيله


    انثى
    عدد الرسائل : 134
    العمر : 40
    مـزاجــي ::: : عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ 6810
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 08/02/2008

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Empty رد: عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏

    مُساهمة من طرف emy20008 الجمعة فبراير 29, 2008 9:16 am

    ميرسى كتير كتير
    *أبو الشباب*
    *أبو الشباب*
    مسؤول إداري


    ذكر
    عدد الرسائل : 4061
    العمر : 38
    جنسيتي ::: : عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Qmary10
    هوايـتـي ::: : عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Wrestl10
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 50
    تاريخ التسجيل : 08/01/2008

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Empty رد: عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏

    مُساهمة من طرف *أبو الشباب* الأحد مارس 02, 2008 3:52 am

    مشكور عالمرور Smile
    أبو عرب
    أبو عرب

    مشرف




    ذكر
    عدد الرسائل : 1251
    العمر : 34
    مـزاجــي ::: : عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ 3asheq11
    جنسيتي ::: : عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Syrian10
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 09/01/2008

    عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏ Empty رد: عايزة تطبخي كل جزء في الخروف أدخلي هنا فورا‏

    مُساهمة من طرف أبو عرب السبت مارس 29, 2008 8:21 pm

    تسلم يا شيف

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 9:46 pm